Als intermediair tussen de handel en de agrarische ondernemers is het voor agro-food leveranciers elke dag en uitdaging om de markt te voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten. De agro-food leveranciers van de retail en food service markten zijn vaak de spil in het vernieuwen van assortimenten of het verbeteren van producten. De producenten leggen veel accent op het verbeteren van de versheid, smaak en houdbaarheid producten en presentatie van assortimenten in de schappen. Daarnaast zijn medeverantwoordelijk voor het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit van grondstoffen en productiesystemen binen de ketens.

Food advententure heeft opdrachten voor klanten uitgevoerd gericht op het ontwerp, bouw en inrichting van de productiebedrijven voor het bereiden, verpakken en labellen van vers- en diepvriesproducten, het opzetten van voedselveiligheid- en kwaliteitssystemen voor voedselketens, het uitvoeren van bedrijfsonderzoeken en bedrijfsvergelijkingen bij versleveranciers, het ontwikkelen en uitvoeren van de productontwikkelingprogramma’s voor nieuwe (huis)merken, assortimenten en nieuwe verpakkingstechnologie.